Home.
Auteur.
Publiciteit.
Quotes.
Contact.

Arie de Ruiter
Overzicht
Overzicht
Overzicht
Overzicht Dreiging
Overzicht
Volgmijoverzicht
Verkeerd spoor overzicht
Diane Broeckhoven, auteur:
Arie de Ruiter schreef met Carmen een indringend boek over adoptie waarin gevoelens van ontheemding, onmacht en wanhoop centraal staan. Met grote aandacht en zin voor detail weet de auteur zich in alle betrokken partijen te verplaatsen: het geadopteerde meisje Carmen, haar adoptie-ouders in Nederland én haar biologische ouders in Bogotá. Stuk voor stuk beleven deze naaste betrokkenen hun eigen lijdensweg rond het ‘weggeven’/adopteren van een kind, een onderwerp waar we wel nooit over uitgepraat zullen raken…

Alanya Santa Cruz – www.loscachorros.nl  :
Met veel plezier heb ik over de schouder van de auteur meegekeken toen hij Carmen schreef. Het is een boeiend verhaal geworden, waarin gevoelens en innerlijke tegenstrijdigheden van een geadopteerd meisje levensecht worden beschreven. Omdat ik zelf geadopteerd ben, heb ik in de hoofdpersoon veel herkend. Ik verwacht dat anderen met eenzelfde achtergrond, bij het lezen van dit boek dat ook zullen ervaren. Voor mensen die om hen heen staan – familie, buren, klasgenoten, collega’s – kan deze roman bijdragen aan een beter begrip voor jonge mensen die soms wanhopig op zoek zijn naar hun verloren identiteit.

Ds. Mirjam Kollenstaart – Muis:
Na het lezen van dit boek bleven de tranen stromen… Ik voelde de onrust, het wantrouwen van Carmen als mijn eigen angst. Ik voelde het verdriet, de onmacht van Carmens adoptie-moeder als mijn eigen zorgen. Aangrijpend verhaal voor iedereen die worstelt met liefde ontvangen en geven, vertrouwen en kwetsbaar zijn.

Ivonne M.:
Waarom heb je me afgedankt?’ Veel afstandsmoeders zijn bang om ooit geconfronteerd te worden met deze vraag. Angst voor afwijzing, schaamte en de pijn van het verlies van mijn baby tekenden ook een deel van mijn leven. Dit boek maakt duidelijk dat ieder mens wel eens te maken krijgt met niet-ideale omstandigheden, die hem of haar voor keuzes met soms verstrekkende gevolgen stellen.
Overzicht