Home.
Auteur.
Publiciteit.
Bestellen.
Contact.

Arie de Ruiter
Overzicht
Overzicht
Overzicht
Overzicht Dreiging
Overzicht
Volgmijoverzicht

Ingrid Poisson:

Op vraag van de auteur heb ik me laten ompraten om Volg mij te lezen. Hoewel ik gedoopt ben, zowel mijn eerste als plechtige communie gedaan heb en katholiek onderwijs genoten heb, ben ik niet zo gelovig als ik soms zelf zou willen. Terwijl ergens diep in mezelf er toch soms iets de kop opsteekt om te willen geloven. Dit is puur persoonlijk omdat ik ook al zoveel mensen op jonge leeftijd heb moeten afgeven. Dit naast de kwestie maar ik ben dus vol goede moed begonnen in dit kleine boekje.
Aan de hand van Bijbelverzen vertaalt Arie de Ruiter de betekenis hiervan in gewone mensentaal. Voornamelijk bedoeld naar jongeren toe maar voor mij kregen deze Bijbelverzen dan toch de juiste interpretatie.
Met dit kleine zakboekje heeft de auteur mij dieper laten nadenken. Namelijk dat geloof niet alleen in de kerk zit maar ook in onze denk- en handelwijze. Over het behoud van onze mooie aarde en over vriendelijkheid naar anderen toe. Kleine dagdagelijkse dingen die we als gewoon aanschouwen maar die ons geloof in de mensheid vergroten.
Volg mij heb ik graag gelezen en heeft me een ietwat andere kijk op de Bijbel gegeven.

Volledige recensie: https://boeklovers.wordpress.com/2018/06/26/recensie-volg-mij/

 

Cora van Dijk:

Dit miniboekje bevat een rijke inhoud. In slechts 75 kleine bladzijdes wordt het evangelie uitgelegd aan mensen (jongeren) die het niet kennen. Een groot deel bestaat uit Bijbelteksten die op een moderne manier verwoord worden. Heel mooi uitgezocht en erg duidelijk.

Wat Arie de Ruiter rond de Bijbelteksten uitlegt is beslist Bijbels te noemen. Hij gaat heel de Bijbel door, van Schepping tot Openbaring. Natuurlijk staat het kruis van Christus centraal. Het taalgebruik is niet extreem populair, dat vind ik een pluspunt; het is helder en duidelijk, ook voor de doelgroep jongeren.

Mooi vond ik het hoofdstuk: Was dat nu nodig? Een vraag waar veel mensen mee zitten. Waarom moest Jezus sterven? Had dat niet anders gekund? Arie geeft een concrete uitleg. Hij gebruikt de term: ‘God is boos.’ Dat is wel wat zwak uitgedrukt, maar ik begrijp dat het moeilijk te verwoorden is.

Eén ding is jammer. Een aantal keren wordt gesproken over ‘het koninkrijk van God’. Dit wordt ook aangeduid als De Nieuwe Wereldorde. Dat is echter een term voor de antichristelijke wereldregering die nagestreefd wordt door wereldleiders. Een orde die de macht moet krijgen te heersen over alle landen en regeringen. Het tegenovergestelde dus van het Koninkrijk van God.

Ik hoop van harte dat het zijn weg gaat vinden naar nieuwsgierige jongeren.

Volledige recensie: https://boekenmening.net/volg-mij

Saskia Schouten:

In dit boekje wordt uitleg gegeven over de Bijbel aan mensen, met name jongeren, die meer willen weten over het geloof.
Op een toegankelijke manier legt de auteur uit hoe het allemaal in elkaar steekt.
Hij probeert uit te leggen Wie God is. De eigenschappen van God worden benoemd, maar de schrijver zegt ook dat het niet mogelijk is om een goede omschrijving van God te geven, omdat Hij altijd groter en sterker is dan wij kunnen denken.
Er wordt een hoofdstuk gewijd aan de Bijbelse geschiedenis waaronder de tocht van de Israëlieten naar het beloofde land en een paar profetieën van Jesaja.
Vervolgens komt de geboorte van Jezus aan de orde en waarom Hij op aarde kwam. Alles wordt heel duidelijk uitgelegd.
Een aanrader om cadeau te geven aan mensen die belangstelling hebben voor het geloof maar er niet veel van begrijpen.

 

Reveil:

‘Klein maar fijn’, zeggen ze nog weleens en dat geldt zeker voor dit boekje, want ondanks de geringe omvang en dikte, bevat het – vooral voor jongeren en zij die niet geloven – een gouden inhoud. In notendop wordt uitgelegd wat het christelijke geloof en de Bijbel nu omhelzen en wat het betekent om Jezus te volgen. De toon is prettig en eenvoudig, wat goed aansluit bij het doel van dit boekje. 
Het enige wat ik me afvraag, is of lezers die niet zo bekend zijn met het geloof zitten te wachten op de (best wel veel) geciteerde Bijbelteksten.

 

 

Volgmijoverzicht